När jag nu uppdaterade hemsidan så…

Vet ni vad Bygdsam är?

Bygdsam står för Bygden i samverkan och är en samverkansplattform på landsbygden med Örnköldsviks kommun. Syftet är att kraftsamla och utveckla bygden genom samarbets- och samverkansformer som leder till effektivare och smartare lösningar och ökar trivsel och tillväxt i bygden.

Det finns fyra Bygdsam i Örnsköldsvik, knutna till serviceorter med omland: Nätradalen, Anundsjö, Gideälvdal och Grundsunda. Varje Bygdsam är en ekonomisk förening som står på tre ben: företagen, ideell sektor och kommunen.

Kollar man vidare så får man veta att respektive förening får 250kkr/3 år för att samverka!

Anundsjö anger att deras fokus ett antal orter som deras “byar” varav en inte enligt mitt minne har ingått i Andundsjö tidigare! Men det kan ha kommit nya direktiv (kanske någon annan vet varför inte alla byar finns definierade) som jag inte känner till!

Enligt deras hemsida så är det dessa byar som finns:

Har någon blivit kontaktad från “våra byar” med förfrågan om att utveckla landsbygden?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.